Història de l’escola

L’escola neix l’any 1988 com a projecte de l’INEM (actual SOC). Aquesta institució va detectar un greu problema en la formació acadèmica de les persones que estaven a l’atur: un percentatge molt elevat no tenia la titulació mínima per poder accedir a molts dels llocs de feina que podien oferir, i van decidir atacar el problema d’arrel i presentar un projecte als Ajuntaments de Pineda de Mar, Sant Pol, Calella, Canet de Mar… per oferir a totes les persones interessades poder preparar-se per obtenir el graduat escolar en les proves lliures que, en aquells anys, preparava Benestar Social.

Una vegada finalitzat el projecte, l’Ajuntament de Pineda es fa càrrec de la continuïtat de l’escola d’adults a Pineda, ja que una part important de la població necessita assimilar instruments bàsics per obtenir el graduat escolar i poder ampliar les seves oportunitats en el camp laboral.

De mica en mica, l’escola amplia la seva oferta: a més de la preparació per a l’obtenció del Graduat Escolar, s’imparteix alfabetització, certificat d’escolaritat, proves lliures de Formació Professional Sanitària i Administrativa i accés a la universitat per més grans de 25 anys. L’any 1996 la Generalitat de Catalunya autoritza el centre a impartir Graduat, Alfabetització i Certificat d’Escolaritat. Aquesta autorització permet a l’Escola d’Adults Natura poder avaluar els alumnes i expedir títols oficials.

Any rere any, l’escola ha anat creixent i adaptant-se als canvis educatius del moment, aplicant els decrets en vigor.