DONES DE PINEDA

El projecte DONES DE PINEDA va néixer a la nostra escola i va ser  compartit amb el PTT de la nostra població.

Un projecte a on s’ha volgut donar a conèixer diferents dones de Pineda que estan desenvolupant una tasca dintre o fora de la nostra població  i, potser, no són conegudes aquí:

S’han entrevistat 16 dones , totes vives a excepció de la Maria Serrat ( morta fa un any i mig, per la qual cosa s’ha entrevistat a la seva filla), s’han transcrit les seves entrevistes i hem fet servir els aparadors de les  botigues  per decorar-los amb el seu avatar, l’entrevista, una foto d’ella i alguns elements representatius en alguns dels casos.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Volem donar les gràcies a totes elles, a tots els establiments que han confiat en nosaltres i  a totes i tots els alumnes que formen part de l’escola d’adults. GRÀCIES

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Caminar per la salut

Alumnes de GES I de l’escola d’adults han iniciat un projecte molt interessant. Es tracta de fomentar la relació entre joves i persones del casal d’avis Les Mèlies, gràcies a l’activitat física.
L’activitat física és caminar durant una hora amb una estona d’escalfament, a l’inici de l’activitat, i una estona per tornar a la calma.
Per aconseguir-lo els alumnes han fet un feina prèvia:
– dibuixar diferents rutes de la població
– cartell informatiu
– preparació física per l’escalfament.
– ganes de compartir experiències.

El projecte estarà documentat amb fotografies i vídeos amb els que al final de curs farem una exposició.

Es una experiència molt maca, s’estant creant relacions entre tots els sentits: joves- gent gran, joves-joves, gent gran- gent gran,… al final el que busquem és el benestar personal.

 

 

Taller parlem i cosim

El taller de cosir i parlar que va nèixer amb el propòsit de millorar la llengua catalana de les nostres participants, ha donat els seus primers fruits. Aquí us deixem una mostra del que s’ha fet… el parlar no es pot apreciar en aquesta imatge, però han millorat força.

L’Escola d’Adults Natura promou els hàbits saludables a Pineda

En el marc de la campanya “La salut som tots”, impulsada per l’Ajuntament de Pineda de Mar, l’Escola d’Adults Natura, ha decidit implicar-se amb diferents activitats per fomentar i promoure els hàbits saludables.
Es tracta d’una iniciativa que té la intenció d’implicar de forma transversal a la ciutadania per promocionar el benestar físic, mental i social.
Per assolir aquests objectius, Pineda ha organitzat tot un conjunt d’accions en el marc el projecte ComSalut, conscients que més del 80% dels determinants de la salut són fora del sistema sanitari, entenent l’abordatge comunitari com a element clau.
L’Escola d’Adults Natura ha començat a organitzar tots els dilluns unes caminades saludables dinamitzades pels alumnes de l’assignatura d’Educació per a la Salut.
Així, fruit d’un treball cooperatiu entre les regidories de Salut, Gent Gran i Esports, l’ABS i la mateixa Escola d’Adults, va néixer el projecte «Caminem per la salut!».Als alumnes se’ls va proposar liderar aquest projecte, dissenyar les rutes i la difusió. Per tal d’estar més preparats se’ls va formar en activitat física a càrrec del Tècnic d’Esports i en hàbits saludables a càrrec del personal sanitari de l’ABS. S’han creat dues rutes adaptades a diferents grups dels usuaris del Casal Les Mèlies i cada dilluns a les 10 h faran un itinerari pel municipi guiats pels alumnes de l’Escola d’Adults.
Gràcies a tots els alumnes de GES I per dur a terme totes les activitats proposades amb carinyo i dedicació.