Sant Jordi 2023

ABRIL
Miquel Martí i Pol

Per l’abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre cent mil.

Amb pluja, roses i llibres
celebrem la festa gran,
que ningú no en quedi fora,
ni els d’ara ni els qui vindran;
els d’ara, per fer patxoca
al costat de l’alt patró,
els qui vindran, per si toca
d’afegir-hi més saó,
perquè sant Jordi se senti
sempre ben acompanyat
i ens ajudi, als uns i als altres,
a poder guanyar el combat
que fa tants segles que dura
i encara no s’ha acabat.

Per això, quan l’abril pinta
tots els marges de color
i fa les nits molt més tèbies
i el cel més encisador,
convé que tots, nois i noies,
cantem ben fort la cançó:

Per l’abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre cent mil.

I nosaltres, a l’escola, hem celebrat un dia de Sant Jordi ven especial.

Hem fet concurs de poesies. Han participat alumnes de l’escola, les obres són en català, castellà i anglès i hem repartit obsequis als guanyadors i a tots els participants.

I, també hem fet un recital de les poesies guanyadores.

FELIÇ DIA SANT JORDI A TOTS¡¡

PROVES D’ACCÉS A GRAU MIG I GRAU SUPERIOR

El Departament d’Educació convoca periòdicament les proves d’accés que permeten accedir directament a un grau mig o un grau superior.

PREINSCRIPCIONS DEL 15 AL 25 DE MARÇ

Per més informació clica a sota:

/http://educacio.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/

Dia de la dona treballadora

El dia 8 a les 11h del mati van fer una petita trobada amb alumnes de l’escola per commemorar el dia de la dona treballadora.

Es va fer un petit parlament i vam agrair a totes les dones de l’escola que han fet possible el projecte que realitzem cada any.

Aquest any han participat les alumnes nascudes a altres països i ens han explicat la seva experiència de vida com a dones.

Moltes gràcies a totes elles i a totes les dones per ser dones¡

L’Escola d’Adults de Pineda de Mar i la Fundació Gentis potencien la participació dels seus usuaris al Voluntariat per la llengua

El Centre Innova va acollir la trobada entre l’alumnat i usuaris de la fundació per realitzar un circuit de converses ràpides en català.

L’Escola d’Adults de Pineda de Mar i el Projecte Singulars de la Fundació Gentis col·laboren amb l’Oficina de Català de Pineda de Mar per potenciar la participació dels seus alumnes i usuaris, respectivament, al programa Voluntariat per la llengua.

Aquest dimecres es va celebrar una trobada al Centre Innova, amb alumnes de l’Escola d’Adults que necessiten suport i motivació per llançar-se a parlar en català i usuaris de la Fundació Gentis catalanoparlants.

Durant dues hores deu joves van participar en un circuit de converses ràpides a l’estil de l’speed dating, en les quals amb motiu de la proximitat del Carnestoltes, van conversar sobre festes populars de Catalunya. Després van posar en comú allò de què han parlat; finalment, els participants d’altres llocs d’origen van explicar quina és la festa que més els agrada del seu país.

Amb aquesta acció es vol donar a conèixer el Voluntariat per la llengua i així potenciar la seva participació de forma regular.

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 150.000 parelles. A la comarca, la gestió del programa es porta des de l’oficina de català i des del Centre de Normalització Lingüística del Maresme.

Aquest programa posa en contacte una persona catalanoparlant amb algú que no ho és encara, perquè facin una hora de conversa en català a la setmana. La persona que no és catalanoparlant va aprenent i va agafant seguretat a l’hora de parlar en català, i la persona catalanoparlant s’acostuma a parlar en català amb persones que encara no el dominen.

El Projecte Singulars

El Projecte Singulars, que tutoritza la Fundació Gentis, té com a objectiu formar i orientar joves beneficiaris de Garantia Juvenil per tal que aquests tornin al sistema educatiu i/o s’insertin al món laboral. Un dels objectius és també la contextualització del jove en el territori i la participació de voluntariats actius a la seva zona. Aquesta activitat, per tant, té el doble valor lingüístic i social.

VxL converses ràpides

DIA DE LA NENA I LA DONA CIENTÍFICA: 11 DE FEBRER

L’Escola d’Adults Municipal de Pineda va organitzar el dijo us 11 de febrer un acte amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes a la Ciència, una jornada que serveix per visibilitzar el paper de les dones a la ciència.

Per donar aquesta visibilització, durant tot el trimestre l’alumnat del grup de GES II han treballat sobre  La taula periòdica de les dones que es va crear el curs passat i s’ha creat un joc i una página web relacionada amb aquest tema.

Com cada any des del 2017, hem rebut la visita de dues cientifiques per explicar-nos les seves trajectòries, l’Esperança Gacia Passola (especialista en Ecologia Aquàtica) i ’Eugènia Martí Investigadora Científica, dedica a l’estudi de l’ecologia i el funcionament dels rius.

Us deixem la pàgina web a on podeu veure tot el que s’ha treballat

https://naturagesii.wixsite.com/website

Convocatòria oficial de les proves d’accés a GM i GS

Convocatòria oficial de les proves d’accés a grau mig i a grau superior

Ja ha sortit publicada la convocatòria oficial de les proves d’accés a grau mig i a grau superior pel curs 2020-21

Resolució EDU/208/2021, d’1 de febrer,

per la qual es convoquen les proves d’accés als cicles formatius de formació professional i als cicles formatius d’arts plàstiques i disseny, les proves de caràcter general d’ensenyaments esportius i les proves d’accés a les formacions esportives de nivell 1 i de nivell 3, corresponents a l’any 2021 (DOGC núm. 8336, de 8.2.2021)

Us adjuntem la informació bàsica a continuació.

Molta sort¡¡

Us en sortireu¡¡

Estem segurs¡¡

Lapbook

Els alumnes de CIÈNCIES NATURALS de  GES I  han realitzat un lapbook de temes relacionats amb la Terra, el sistema Solar i l’Univers.

Un lapbook és una manera, més visual, de resumir la informació important d’algun tema. Vam utilitzar només una cartolina de color, papers, dibuixos i bolígrafs o retoladors.

Han quedat molt xulos¡¡

Felicitats¡¡

Xerrades sobre Mobilitat Internacional per a joves

La Clara Avecilla i la Maria Couto, dinamitzadores del  Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, el dijous  14 de gener ens van unes xerrades online  per conèixer aquest servei.

És un projecte format per 24 municipis del Maresme amb el suport i coordinació del Consell Comarcal, a través del qual desenvolupem
diverses accions adreçades a les persones joves que vulguin conèixer les oportunitats i les ofertes  que existeixen per a fer estades a l’estranger:  voluntariat, beques, feines, pràctiques..

Van ser unes xerrades molt interessant.

Us deixem tota la informació que ens van facilitar:

https://www.ccmaresme.cat/buscadorjove/mobilitat-internacional/

BON NADAL

NADAL MÀGIC

Per un Nadal màgic

fem un encanteri,

preparem la poció,

deixem que esrefredi.

Deu grams de tendresa,

tres grams de comprensió,

cinc de tolerància,

quatre de passió.

Polsims de bondat

posem-ne un grapat.

Barregem suaument

per no trencar res

i a l’atzar del vent

ho deixem dispers.

I amb poques paraules

i quatre cançons

ja tenim el Nadal

per tots els racons.

Montse Assens i Borda